Om M-files

Vi på Svedok har levererat det ledande informationshanteringssystemet M-Files sedan 2015. M-Files har en unik metadatadriven plattform som skiljer sig från andra Informationshanteringssystem. Den gör det möjligt att relatera information från ett eller flera objekt till ett annat.

Med hjälp av M-Files kan ni få tillgång till alla relaterade objekt endast genom att ni till exempel hittar ETT dokument. Detta sparar tid och energi för medarbetare i organisationen.

Att styra upp sin informationshantering med M-Files gör det enklare och snabbare att hitta det ni söker än i traditionella, mappbaserade lösningar och även enklare än i de flesta ERP system på marknaden.

Med M-Files ser ni till att ni alltid hittar den senaste versionen, men har även tillgång att se tidigare versioner.

Tänk er att ni har era avtalsrelaterade dokument lagrade i M-Files och avtalet är kopplat till ett av era projekt, ni kommer då att se relationen mellan avtalet och projektet och även automatiskt få relationerna till de projektrelaterade dokumenten eller aktiviteterna.

De flesta av våra kunder upptäcker att de faktiskt kan hantera i stort sett vilken information som helst med hjälp av M-Files, endast fantasin sätter gränserna.

M-Files skiljer sig från mängden genom att använda metadata. Med metadata kan ni ordna dokument och annan information eller processer efter vad det tillhör och inte efter var det finns lagrat, som man gjorde förr. På så sätt slipper man dubbletter av innehållet och användarna behöver aldrig tvivla på att de har hittat rätt version.

M-Files kan skapa upp objekt som kunder, leverantörer, medarbetare eller vad ni än önskar från ert ERP system eller HR system, det betyder att ni slipper dubbelregistrera informationen och ERP systemet är master till informationen.

Flera av våra kunder har ERP från Monitor och med hjälp av M-Files kan de enkelt relatera informationen mellan dokument och tex kunder.

Behörighetsinställningarna är även de metadatadrivna och dynamiska, det betyder att ni kan styra behörigheterna från till exempel ett projekt ända ner till projektrelaterade dokument.

Tänk er ett projekt har en projektledare och flera medlemmar, M-Files hämtar projektledaren och medlemmarnas användarkonton från projektet och ger dem behörighet till dels projektet men även dokument som har en relation till det projektet, säkert och smidigt.

Dessutom kan ni automatiskt få ett eller flera grundprojektdokument skapade utifrån mallar som ni smidigt skapar själva.

Dokumenten som skapas kan innehålla information om projektet som till exempel projekt id, kund och projektledare etc.

Möjligheterna är enorma och vi kan inte beskriva alla här, så kontakta oss gärna för en demo.